Ajankohtaista


PUUNVEISTÄJÄ!

Veistotapahtuma Puun Sielussa
Veistotapahtuma Puun Sielussa

OSALLISTU SUOMEN OSAKILPAILUUN JA VOITA UNOHTUMATON MATKA ´PRAZDNIK TOPORA´ -

KANSAINVÄLISEEN PUUNVEISTOKILPAILUUN JA FESTIVAALIIN SIPERIAN TOMSKISSA!

Siperian Tomskissa järjestetään jo 13.kerran ´Prazdnik Topora´ kansainvälinen festivaali ja puunveistokilpailu elokuussa 2020. Kilpailussa on useita eri sarjoja ja osallistujia on ollut lähes 150 yli 20 eri maasta ja järjestelyistä vastaa Tomskin aluehallinto. Tapahtumaan voi tutustua sivustolla www.plotnik.tomsk.ru (valitse englanti), josta löytyy runsaasti kuvia festivaalilta.

Suomessa järjestetään ensimmäisen kerran moottorisahaveiston ´Prazdnik Topora´ osakilpailu, jonka kaksi parasta voittavat osallistumisen Tomskin kilpailuun.

Osakilpailun järjestää yksinoikeudella Suomessa 5.6.-7.6.2020 ´Puun Sielu´

Katso lisätietoja tästä

UUTTA SUOMESSA -PUUN SIELU JÄRJESTÄÄ SUOMEN OSAKILPAILUN SIPERIAN TOMSKISSA JÄRJESTETTÄVÄÄN ´PRAZDNIK TOPORA´ - PUUNVEISTOKILPAILUUN JA FESTIVAALIIN

Veistotapahtuma Puun Sielussa
Veistotapahtuma Puun Sielussa
Veistotapahtuma Puun Sielussa
Veistotapahtuma Puun Sielussa

Siperiassa, Tomskin alueella järjestetään elokuussa 2020 jo 13.kerran ´Prazdnik Topora´ kansainvälisesti tunnettu ja korkeatasoinen festivaali sekä puunveistokilpailu. Kilpailussa on useita eri sarjoja ja osallistujia on ollut lähes 150 yli 20 eri maasta.

-Minulle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää yksinoikeudella Puun Sielussa ´Prazdnik Topora´ Suomen osakilpailu, josta kaksi parasta moottorisahaveistäjää pääsee osallistumaan Tomskin kilpailuun elokuussa, iloitsee Puun Sielun ja Karjalan Puutyökoulun yrittäjä Natalia Podkolzina Tohmajärveltä.

-Olen ollut jo vuosia mukana kansainvälisissä puunveistotapahtumissa tuomarina, osallistujana ja oman yritykseni kautta järjestäjänä. Tämän yhteistyön kautta syntyi ajatus järjestää osakilpailu Suomessa. Osakilpailu mallina valita veistäjiä kisaan on uusi ja toteutetaan pilottina tänä vuonna vain Suomessa. Tavoitteenamme on tätä kautta tehdä puunveistotaidetta laajemmin kansainvälisesti tunnetuksi, kertoo Podkolzina kilpailun taustoista.

-Otamme mukaan enintään 20 kilpailijaa kesäkuun alussa järjestettävään kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Kilpailun teema on vapaa, kuten Tomskissakin. Tämä antaa veistäjälle parhaan mahdollisuuden ilmentää omaa osaamistaan ja visiotaan. Erityisen tärkeää on, että teos kuvastaa selkeästi ja persoonallisesti valittua aihetta.

Viisihenkinen tuomaristo valitsee sunnuntaina 7.6. kaksi parasta Tomskin festivaaleille, jatkaa Podkolzina osakilpailun käytännön järjestelyistä.

´Prazdnik Topora´ moottorisahaveiston Suomen osakilpailu järjestetään Pohjois-Karjalan Tohmajärven Onkamossa 5.6. -7.6.2020. Yleisöllä on mahdollisuus tulla paikan päälle Puun Sieluun molempina kilpailupäivinä, lauantaina 6.6. ja sunnuntaina 7.6. seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä. Voittajat julkistetaan sunnuntaina klo 13.30.

Puun Sielu ja Karjalan Puutyökoulu on toiminut jo yli 20 vuotta Pohjois-Karjalan Tohmajärvellä. Puun Sielussa on pysyviä ja vaihtuvia teemanäyttelyitä, puutyökursseja, kansainvälinen veistotapahtuma on järjestetty jo useana vuonna. Puun Sielusta ympäristöineen on myös muodostunut suosittu tapahtumien järjestely- ja kokouspaikka.

Prazdnik Topora valittiin 2019 koko Venäjän parhaaksi puunveistofestivaaliksi. Festivaali on Tomskin alueen vuoden päätapahtuma ja sen virallinen järjestäjä on Tomskin aluehallinto.

Sivustolla plotnik.tomsk.ru/en on runsaasti kuvia festivaalilta.

Tomsk on eteläsiperialainen jo 1600-luvulla perustettu yliopistokaupunki.