Kurssit ja luennot

Järjestämme tehokkaita kursseja ja luentoja Puun Sielun Onnelassa, sekä tilaajan osoittamassa paikassa kaikkialla Suomessa ja ulkomailla. Kouluttajina toimivat alan asiantuntijat.

Puutyökurssit lapsille ja aikuisille:

Sorvaus

Intarsia

Veisto

Moottorisahaveisto

Pyrografia

Pajutyöt

Kokemuksia ja palautetta

Eero Lahtinen

Puutyön opettaja

"Sorvauskurssi oli Natasha Podkolzinan järjestämä kolmipäiväinen tapahtuma, jossa opettajana oli puuseppämestari ja sorvauksen asiantuntija Juhani Saimovaara. Sorvauksen opettelu jakaantui kolmeen pääteemaan; lieriö-, taso- ja ontelosorvaus. Sorvauksen käytännön harjoittelun lisäksi opetukseen sisältyi teoriaa ja sorvaustalttojen teroittamista.

Lieriösorvausharjoituksena teimme puiset linnunmunat, jossa pääpaino oli neidonkynsitaltan käytössä. Munan päätykarojen viimeistelyyn sorvasimme ontelon, joka toimi munan väliaikaisena pidikkeenä. Tasosorvausharjoituksena jokainen sorvasi haapapuisen lautasen.

Juhani Saimovaaran opetustyyli ja kokemus sorvarina tuotti hyviä oppimistuloksia ja kaikki neljä sorvarikokelasta olivat erittäin tyytyväisiä saamaansa oppiin. Kolmen päivän aikana saatu oppi teetti halun sorvata lisää ja oppia omaehtoisesti hallitsemaan jo mainitut kolme perustekniikkaa paremmin. Kyseinen opetustyyli toimii erittäin hyvin tällaisella pienryhmällä. Oikeat tekniikat tulivat varmasti opituksi ja mahdollisista vanhoista vääristä tekniikoista sai välittömän palautteen ja niistä pääsikin pitkälti eroon.

Puualan artesaanikoulutuksessa sorvaus on yksi opittavista perinteisistä työstötekniikoista. Kulttuurilähtöisen valmistuksen sisältönä sorvaus on opiskelijalle valinnainen. Puunsielun sorvauskursseilla tätä taitoa voi opiskella ja syventää ammattiopiston tarjonnan lisäksi. On erittäin hedelmällistä, että oppilaitos on yhteistyössä alan mestareiden, kuten Juhani Saimovaaran ja Natasha Podkolzinan kanssa.

Lopuksi voin sanoa, että kolme päivää Onnelassa meni hämmästyttävän nopeasti, eikä pelkästään mielenkiitoisen tekemisen vaan myös kiehtovien keskustelujen ja maukkaan ruoan siivittämänä paikassa, jossa hiljainen luonto antaa tilaa ajatella ja tehdä töitä rauhassa."

Matti ja Mikko

Suomen Oopperatalo, lavastamo

"Sorvauskurssin opetus oli osaavaa ja ilmapiiri kannustava. Opettaja otti hyvin huomioon toiveet ja jokaisen kurssilaisen lähtötason.

Työajat olivat joustavat ja jokainen sai rauhassa keskittyä omaan tahtiin sorvauksen saloihin. Ympäristönä Onnelan Puunsielu on hurmaava ympäristö!"