Tietoa meistä

Onnelan päärakennus
Onnelan päärakennus

Puun Sielu

Puun Sielu on perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennettu upea hirsilinna, joka on jo nähtävyys itsessään. Se kätkee uumeniinsa monipuolista puutaidetta sisältävän gallerian, jonka myyntinäyttelystä löydät niin perinteisiä karhuja kuin myös moderneja kansainvälisiä veistoksia.

Myynnissä on myös mm. koruja, lahjatavaroita ja käyttöesineitä.

Päärakennuksesta sekä erillisestä kunnostetusta navettarakennuksesta löytyvät tilat ruokailuun ja kahvitteluun tai vaikkapa juhlien ja kokouksien järjestämiseen.

Puulajipuisto

Hirsilinnaa ympäröivässä puulajipuistossa voit tutustua kymmeniin eri puulajeihin. Puutarha sisältää lisäksi useita kauniita yksityiskohtia karjalaistyylisine piharakennuksineen ja erikoisine taideteoksineen, joten kannattaa pitää silmät auki myös ulkona liikkuessa

Puun Sielun taikaa
Puun Sielun taikaa

Puutyökoulu

Karjalan Puutyökoulu -yritys on toiminut vuodesta 1996. Yritys järjestää kursseja mm. sorvauksesta, puunveistosta ja intarsiatekniikoista asiakkaan toivomukset huomioiden.

Kokoustilat

Onnelassa on mahdollista vuokrata tunnelmalliset kokoustilat ympäri vuoden. Kokoustilassa voit järjestää kokousten ohella mm. pikkujoulut, syntymäpäivä- ja päättäjäisjuhlat.

Katso hinnat tästä

Kokoustilan tunnelmaa
Kokoustilan tunnelmaa

Puun Sielun synty

Yrittäjä Natalia "Natasha" Podkolzina
Yrittäjä Natalia "Natasha" Podkolzina

Lapsuudessani, kun en käynyt vielä koulua, isoäiti vei minut pimeään aikaan katselemaan ja kuuntelemaan luontoa. Hän opetti erottamaan eri tähtikuvioita, kuuntelemaan satakielen laulua, aistimaan kukkien, viljapeltojen ja koivujen tuoksuja, kuuntelemaan puron öistä solinaa, Unohtumatonta aikaa! Illalla, kun pimeys oli jo laskeutunut, katselimme tähtiä puiden ympäröimässä hiljaisessa paikassa. Silloin opin erottamaan eri puulajit niiden muotojen perusteella.

Samaan aikaan vanhempani rakensivat uutta taloa. Siitä innostuneena iltaisin, kun he lopettivat työn, keräsin rakennukselta tiiliä, kannoin ne niitylle aidan taakse ja aloin rakentaa omaa taloani. Materiaalia riitti vain yhteen tiilivarviin. Innostukseni oman talon rakentamiseen herätti ihmetystä ja huolta perheessäni. Kaikki normaalit lapset leikkivät, mutta hän vain rakentaa.

Myöhemmin, kun rakkaus toi minut Onnelaan ja olin uudesta luonnosta ja rakkaudesta innostunut, en edes huomannut miten aloin toteuttaa lapsuuden unelmaa. Ja vasta kun taloon laitettiin ikkunat, muistin unelmani ja purskahdin itkuun. Jossain syvällä alitajunnassani oli ollut toive rakentaa valmiiksi se talo, jota aloin rakentaa lapsuudessani kuuden vuoden ikäisenä.

Onnelassa syntyi myös ajatus perustaa oma yritys, jossa voisi opiskella eteenpäin ja jakaa kokemuksensa muiden kanssa.